Senaste inläggen

Av Pia - 6 januari 2009 10:59

Så hostade han lite igen så jag bestämde att Billy skulle få maskmedlet. Låter precis som om han fått ner de jäklarna i lungorna och jag var ju lite osäker på om det var döda maskar som jag såg i bajset.

Men tidigt imorse har han haft en tur ut i köket. Hittade papperpåsen som Thindra lekt med så det prasslade fint där ute;) Tudor är så intresserad och ska med mig ut i badrummet mentar en tur själv ut iband. Billy markerar att han är där med lite lågt morr men är inte längre i huset lika mycket utan kan ligga i handfatet eller på pläden som ligger på tvättmaskinen.

Thindra har också gått runt och kikat på honom och är mycket lugnare, hoppas att hon inte ska stressa upp sig själv mycket mer utan kan bli lite tryggare. Men som sagt jag är inte så orolig för sånt här har hon visat innan så det är lungt.

Kan säga att jag tror att Tudor börja försöka fjäska lite nu. han var inne i badrummet när Billy låg i handfatet och Tudor låg och kråmade sig med ynkliga pip nedanför. Billy blev lite nyfiken på vad han sysslade med i alla fall och fick lång hals när Tudde gick igen.

ANNONS
Av Pia - 5 januari 2009 18:55

Idag har det varit riktigt kallt ute, halt på vägarna också så folk har få tagit det riktigt lungt. Själv så känns det som om jag har en begynnande förkylning på g. Lite irriterad i halsen och täppt i snoken så jag har tagit det lungt oc varit inne. Mest virkat Pussy punkare hela dagen.


Dörren till toaletten är numera het öppen och jag har tagit bort kompostgallret. Igår smet lille Billy mellan gallret och tog en tripp i lägenheten, noga övervakad att två lakritskolor. Det var läbbigt minsann. Idag så har han legat inne i sitt hus och känner sig trygg därinne.

Igår hade han haft lite blod i avföringen så jag blev lite orolig men idag var det helt ok, däremot funderar jag på om det kan vara mask. Det ser ut som när Tudor kom till mig. Kollade bajset idag och är osäker, möjligtsvis att det var några döda små smala spolmaska men ska kolla även nästa gång för då ska han få profender som jag har här hemma.

Han är så söt Billy och när han ligger ifamnen och man gosar med honom så börjar han dregla, pussar tycker han om att ge med så visst är han go.


Thindra har börjat spy lite igen vilket hon även gjorde när Tudor kom. Hon har ju en förmåga att stressa upp sig själv och bli exalterad men det brukar inte hålla i sig så länge som tur är.


ANNONS
Av Pia - 4 januari 2009 15:42

Nu har Billy varit här i ett dygn och han gör enorma framsteg. Men tillsammans med framsteg gör även jag fler och fler upptäckter på honom. Lille Bily Boy är nämligen en knäkatt. Han kryper upp i knär när man klappar på det och lägger sig spinnande tillrätta, buffar på min mun och pussar. Mjölktrampar och nafsar lite lätt när man kelar med honom. Med denna upptäckten så blir man ju mer och mer säker på att denna grabb en gång haft ett hem, ett knä att ligga i, någon som kliat honom under hakan. Men av någon anledning så var han inte längre välkommen, kanske blev han könsmogen och de inte ville kastera eller så var det något annat som gjorde att de kastade ut honom.


Jag har endast än så länge sett en tand som saknas, vet inte hur många som de var tvungna att ta bort. Men högra hörntanden (den stora) är borta och han har en tendens att ofta räcka ut tungan som är så sött. Sen idag märkte jag även att hans svanstipp är troligen brutn en gång i tiden och har läkt snett. Det är de sista ca 2 cm som är vinklade snett. Imorse hörde jag honom hosta lite så troligen fick han lite dragigt när han kom igår, det var ju minus ute. Men sen har jag inte hört något.


Av Pia - 2 januari 2009 10:07

Imorgon kommer det en ny katt in i vårat hem. Det är centrumkatten Billy som kommer från Ronneby och ska bo i stödhem här.

Billy är ca 9 månader gammal och höll till itt i centrala Ronneby med restauranger som granne. Där fanns ocks en hel del fesande folk och han kom i kontakt med dem vilket resuterade i att han blivit misshandlad och sparkad. När han togs in så var han svullen i käken av förstörda tänder av sparkar. Tänder som sen opererades bort.


Så får jag presentera Billy

Kortet kommer från min kontaktperson i KKS Emma i Ronneby, mer kan ni läsa om hennes arbete här.

Av Pia - 23 december 2008 13:22

Det blev ett långt uppehåll men här har det varit massor att göra. Mycket julklappar och fixande. Beställningar i hög och i dec fick vi in 3000 kr på traderaförsäljningen, rekord för oss. Idag ska jag åka iväg till min pappa och Milis för julfirande, katterna får vara kvar hemma där har de det bäst, är ju inte borta så länge.

Ingen snö och imorgon är det julafton, har man ngn julkänsla iår? Nä inte alls, undrar ens om vi får någon snö iår.

Men jag vill i alla fall önska er alla en god jul med en bild som är tagen för några år sedan då det fanns snö, Thindra hälsar extra mycket på bilden och Tudor slänger iväg en nospuss också.


God jul på er.

 

Av Pia - 15 oktober 2008 19:21

Ja nu har jag äntligen putsat mina fönster, vilket var mer än nödvändigt. Passade även på att byta gardiner i vardagsrummet. sen har jag suttit och pysslat lite grann här hemma under dagen.

 

Av Pia - 11 oktober 2008 19:12

Inom kort så kommer vi att ha ett litet antal med kks almanackor i shopen kks-salutorget så håll utkik. Pengarna går som vanligt till de hemlösa katterna och nytt för iår är att man tagit med kattnamn så de får sin egen namnsdag.


Av Pia - 11 oktober 2008 16:55

Jag har inte mått så riktigt bra nu i en vecka men hoppas att det är över nu. Allt började med att jag frös som en galning. sen kom halsont och när halsontet började ge med sig kom huvudvärken. Med huvudvärken kom migränen och sen kom magkatarren. Ja ni hör ju själva.

Igår började jag i alla fall ta medicinen för magn och ska nu äta den i ett par veckor ca. Det känns ju ok idag även om det inte är helt bra. Av förkylningen är det endast täppt i näsan som jag har besvär av tack o lov.

Men om vi ska tala om annat så är det så att jag, Thindra och Tudor ska å hem en kattunge till som stödhem. Den lille kommer från Sturkö utanför Karlskrona och är hemlös. Förhoppnngsvis så hoppar den lille in i buren ikväll. Hos oss ska den lära sig att lita på människor och allt sen när den är flyttfärdig så ska vi leta efter ett perfekt hem.

Som det ser ut så är den lille svart hm vilket inte passar in hos mina lakritstroll *fniss* inte ett dugg. Hur Thindra reagerar får vi se men jag tror Tudor kommer gilla det. Jag har köpt kompostgaller som jag ska ha sen när mina katter och den lilla ska få hälsa på varann. Men innan det ska den få bo sig trygg inne på toaletten. man vet ju inte om den drar hemm ngn sjukdom fast de andra som fångats in varit ok och denna lilla kommer kollas innan den kommer hit.

Så n är det bara vänta och se vad som händer. När den väl är inne så får vi se när den lille kan komma till mig i så fall kommr ni allt få se kort på den. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se