Senaste inläggen

Av Pia - 17 november 2007 09:15

för de fina gratulationerna. Visst blev det kanon med födelsedagarna. Hade två kan man säga. Jag var hos min bror på lördagen och firade den (ser till att ha kalas hos andra;) ha ha) Nej men jag har inte så stort och sen är det dem som är känsliga i ögon o snok när det handlar om katt så det blev bäst att vara borta med. Då kan fler vara med.

På lördagen så fick jag en jättefin blomma, ett kort på min brorson som är från innebandylaget, fast han sitter ensam. Han själv har lagfotot. Sen fick jag en sodastream med tillbehör vilket jag ville ha. Är otroligt dålig på att dricka vatten m.m så det blir ofta läsk, men nu har jag bubbelvatten med sockerfri smaksättning. Min mamma gjorde smörgåstårta på hönökaka med lite hjälp av mig;) men inte mycket:))


På söndagen åkte jag til min pappa och Millis för lite lugnt firande. Hade beställt potatisgratäng den dagen och sen kött till vilket blev älg. Millis mamma hade varit så snäll och gjort min älsklingstårta som bara är för go. Det är den med vårgåradaris som smälter i munnen men en riktig kaloribomb tror jag nog. Paket ja, jo det fick jag allt. Muggar (e ju en kaffekärring) med katter på, en termos som jag behövde o som flitigt används hemma här nu, scrapbooking album, en vinterjacka, pengar och blommor bl.a


Så visst blev det en bra helg alltid.


Sen kan jag tillägga att mitt internet äntligen har kommit men blev inte riktigt klart än. Anledning är att jag skulle ha ett trådlöst men de modemen är slut så jag fick ett vanligt så länge, men det fick jag behålla när det andra kommer.


Kram kramANNONS
Av Pia - 11 november 2007 11:08

den 11:e nov o min 30:e födelsedag;) Inget stohej tack o lov utan en lugn, trevlig helt vanlig födelsedag som jag vill ha. Ska snart åka till min far och hans familj för lite trevlig söndagsmiddag. Vi passar alltid på att fira min födelsedag och fars dag samtidigt.

Så jag vet inte när jag kan komma in igen på bloggen. Kanske redan ikväll eller imorgon.


Tills dess önskar jag er en trevlig söndag. 

ANNONS
Av Pia - 8 november 2007 16:41

vecka plus så sattes den lilla lugna idyllen Ankarsrum på kartan. Den till vardags lugna och sömndrukna bruksorten fick vara med om något som ingen trodde var möjligt.

De var med om ett mycket, mycket välplanerat bankrån. Rånarna hade sett till att ha flera flytbila utstationerade runt om på olika platser för att kunna försvåra polisens arbete.

Men i det välplanerade bankrånet missade de en mycket viktig sak..... nämligen banken. Banken är nämligen nerlagd sen många år tillbaka och menas med att det inte finns några pengar. Döm om deras förvåning när de stormar in i sin tro att få med sig en massa pengar men icke. De måste sett ut som stora fågelholkar där de stått när personalen meddelar att det inte finns något byte att få tag i.

Inte nog med detta utan det står tydligt att det inte finns kontakter där så vilken slutsats kan man dra. Nja, rånarna var inte från bygden och de var inte läskunniga.

Nu så har det gått så att den lilla bruksorten inte bara satt sitt namn på vår lands karta utan även på världkartan och även om de blev utan byte har de nu ändå tilldelats ett pris, sen om de någonsin vill göra själ av det priset är en annan fråga (själv skulle jag aldrig göra det).


Men läs gärna själva:

Artikeln är från den 8/11 -07 www.vt.se


Galnaste kriminalpriset
till Ankarsrumsrånarna

Rånförsöket mot Tjustbygdens Sparbank i Ankarsrum för drygt två veckor sedan har uppmärksammats internationellt.
En bloggare på Washington Post har nominerat rånarna till Stupiest Crime Award.

Bloggaren Emil Steiner har fastnat för de totalt misslyckade rånarna i Ankarsrum och nominerar dem till det galna kriminalpriset. Han har koll på misslyckade brottslingar och kan inte finna något mer anmärkningsvärt än Ankarsrumsrånarna.
I sin blogg raljerar han över att rånarnas läskunnighet inte var den bästa eftersom de missade anslaget vid entrén om att banken var kontantlös.
Att de trots det, beväpnade med pistol och kofot, tog sig in i banken och hotade personalen, är tillräckligt för att de ska bli nominerade till det föga smickrande priset.
Emil Steiner citerar även bankens vd Mats Hasselqvist när han ifrågasatte om rånare inte gjorde research innan de slog till.


Ja vad säger man;)

 

Av Pia - 8 november 2007 12:08

e regnet som borta o ute lyser solen. Själv sitter jag inne o försöker fixa o dona med kort. Ska väl iväg en sväng senare o köpa en fars dag present, vilket e ett måste;)

Igår pärlade jag lite o idag har jag tagit lite kort på en del verk som jag har haft innan med. Har ju tänkt göra en liten fotostudio framöver men behöver en del saker till den. Så länge trixade jag ihop något i alla fall för att få lite bättre bilder o de blev ok ändå.

Visar en av dem här och det är på ett par örhängen i honungsfärgade o bruna pärlor.

Fler bilder går att se i mitt fotoalbum.

Ha en bra dag alla. 

Av Pia - 7 november 2007 13:22

var jag ju och köpte lite pärlor med mera och testade ett trasselhjärta. Blev ok så jag vågar mig på att lägga upp en bild på det i alla fall. Lovade ju nästan det, så här kommer det.Tyvärr så blev inte bilden bättre. Hade gärna tagit den i ett bättre ljus men nu regnar det o e riktigt rusk så det får vänta.  

Av Pia - 7 november 2007 13:12

Onsdag o riktigt ruggigt väder ute. Har passat på att släppa ner en massa skit i förrådet. Måste ju städa av lite när man fyller år i helgen ifall någon kommer;)

Tyvärr så åkte nu Thindras älskade kartong ner som min Tv kom i så nu får hon leka med annat minsann. Den skulle åkt innan men latheten tog över. Har ju så otroligt långt, ca en trappa ha ha.

Har tagit ett kort på en tavla som jag äntligen satt upp. Fick hem den från Millis o pappa då den varit hos dem ett antal år vid det här laget. Om jag inte minns fel så tillhörde den egentligen min mormor Linda (som gick bort -88), men det var min farmor Margit som sydde den.

Min pappa fick med sig den när mina föräldrar separerade, vet inte om det var så att min mamma trodde det var farmors egentligen. Men det är kul för mig att få den i alla fall nu, en tavla som både farmor och mormor har ett visst förhållande till.

 

Av Pia - 6 november 2007 18:26

Fick jobba 4 timmar idag så det var ganska lugnt. Med all tid jag fick över så passade jag på att gå till banken o sätta in mina skattepengar som ska vara betalda nu på måndag. Inget roligt alls, hade gärna spenderat dem på något annat roligt. Mötte lillbrorsan på väg till banken med, han var på väg till arbetsplatsen skulle jag gissa på.

Efter banken gick jag och solade vilket var skönt, snart kommer kylan o tillsammans med den mina köldeksem som jag kallar dem. Men med solningen en gång då o då slipper jag dem tack o lov.

Efter det gick jag in i hobbubutiken o handlade pärlor m.m o sen åkte jag hem. Senare åkte jag även till en annan pärlbutik som ligger några hundra meter från där jag bor o där blev det ännu fler pärlor;) Så ett trasselhjärta har jag gjort nu ikväll. Igår gjorde jag ett annat halsband så vi får se när bilder kommer upp.

Just nu är batterierna på laddning till kameran o sen har jag ju inte fått mitt internet än så jag sitter i köket o där har jag inte den externa hårdisken som alla mina bilder finns på. Därav är det lite snålt med bilder i mina inlägg men det kommer sen jag lovar. Ni får stå ut med all text så länge.


Ha det bra alla

Puss o kram

Av Pia - 5 november 2007 08:02

det ny vecka o måndag. Sitter här i köket fortfarande då jag inte fått mitt eget internet än men det fungerar något sånär i alla fall. Idag blir det nu på morgonen en tripp till tandläkaren som ska borra lite i en tand som det e hål i. Hm ser inte fram emot såvärst men jag har en bratandläkare som tur e.


Det är också mindre än en vecka kvar nu tills jag fyller år så nästa helg blir det kalas alla dagar. Inget stort men några små bara så jag drar inte på något märkvärdigt här. Det är ju också fars dag så det blir att inhandla present till honom med (o de e viktigt) ;)


Hösten e verkligen här nu o snart finns det inte ens ett vacker o färgglatt löv kvar på träden utan de ligger sammlade på marken istället så då är det bara att invänta snön. Själv hoppas jag alltid på massor så man kanse får chansen att spänna på sig slalomskidorna igen efter några år i klädkammaren.

 


Ha de bra alla.

Kram

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se